Surutka je najbolji lijek za jetru!!!

Surutka je najbolji lijek za jetru!!!
14 May
2017

Surutka je bogata proteinima, vitaminima (B2, B6, B12, C, K), aminokiselinama, enzimima, mineralima koji čuvaju život (kalcijum, fofsor kalijum, magnezijum),

sprečavaju demineralizaciju organa i kostiju i mnogo drugih za zdravlje i razvoj živih bića, neophodnih materija.

Minerali održavaju tonus ćelija i sprečavaju visok krvni pritisak, moždani udar, infarkt. Proteini sprečavaju osteoporozu, regulišu holesterol, zaustavljaju dejstvo zubnog plaka, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet, smanjuju stres i što je veoma bitno regenerišu jetru.

Jetra je najveća žlijezda u našem organizmu i jedini je unutrašnji organ koji ima moć regeneracije. Bolesti jetre su česti uzročnici smrti, pa o njoj treba ozbiljno brinuti tokom cijelog života. Ona svakodnevno obavlja veoma brojne, složene i bitne funkcije u našim organizmima da bi nas održala u životu i zdravlju:

– ima ključnu ulogu u preradi hrane koju jedemo,

– u procesu detoksikacije, štiti nas od štetnog uticaja brojnih toksina kojima smo izloženi.

Hemijski proizvedeni lijekovi opterećuju jetru, jer su strane i neprirodne materije za organizam pa se zbog toga preporučuje uzimanje surutke za vrijeme takve vrste terapije.Kada se sprovodi terapija za regeneraciju jetre uz pomoć surutke potrebno je u dužem vremenskom periodu svakodnevno piti surutku (od 0.5 do 1L) a pri tom izbjegavati masnu hranu, alkohol, cigarete i svake druge otrove i materije koje oštećuju jetru. Da bi se postiglo što bolje i brže izliječenje poželjno je u isto vrijeme redovno u ishrani upotrebljava i mladi sir. Najbolje ga je jesti za doručak i to na prazan stomak.

Surutka se preporučuje i za mršavljenje jer surutkini proteini pospješuju mršavljenje i utiču na povećanje mišićne mase. Pored toga daju osjećaj sitosti jer utiču na povećanje nivoa hormona koji smanjuje apetit.