Totalni fijasko promocije izgradnje ''Termoelektrane Kamengrad''

Totalni fijasko promocije izgradnje ''Termoelektrane Kamengrad''
04 Jan
2018

Ovih dana lokalni portal, INMEDIA u vlasništvu Asima Kambera i članova njegove porodice,  pokušao je građanima S. Mosta poturiti priču o ''dobroti'' koju donosi eventualna Termoelektrana Kamengrad.  Kroz intervju sa načelnikom Kaknja, navodnim stručnjakom a ustvari lokalnim kakanjskim političarem, pokušala se prodati magla građanima S. Mosta. Ko ne zna, pomislio bi da je Kakanj Pariz, a nije. 

Čovjek koji je uništio sva javna preduzeća u S. Mostu pa čak i ''JKP Sana'' poslao u stečaj, nudi sanjanima ''prljavu struju'' koju na kraju neće niko kupovati jer takva su pravila EU zemalja ili će je kupovati po nižim cijenama. Međutim, šta Asim o tome zna, ništa. 

S druge strane, pravi stručnjaci nas ohrabruju i kažu da ustvari S. Most i nema uglja za termoelektranu i da je to sve jedna sumnjiva priča i krajnje neozbiljna i nerealna. Isti stručnjaci smatraju da Rudnik Kamengrad treba revitalizirati, jamske kopove obnoviti i dizati Rudnik na ozbiljan nivo proizvodnje a ugalj se lako može prodati jer ga fali za postojeće termoelektrane. 

To, međutim, ne zanima ''ekonomskog stručnjaka'' predsjednika lokalne SDA koji u svojoj historiji izgradnje ima upisan ''mlin na rijeci Zdeni''. Istina i mlin se urušio kao i sve drugo gdje je u S. Mostu umiješao prste. 

Sanjani, međutim, nisu pali na ''prodaju magle'', pa su zasuli komentarima objavljeni članak tako da nijedan komentar nije u korist izgradnje. Objavljeni tekst bio je totalni fijasko i još jedan dokaz protiv klasične ''korumpirane'', bezidejne, pohlepne, lokalne vlasti. Dio komentara možete vidjeti ispod.