KORUPCIJA: kupovinom stana oštetio općinu S. Most najmanje za 65 000 KM 

KORUPCIJA: kupovinom stana oštetio općinu S. Most najmanje za 65 000 KM 
18 Dec
2017

Koliko su naši političari korumpirani govori i sanski politički starosjedilac Asim Kamber. Naime, Općina je nakon završetka rata dovršila tada nezavršenu tzv. Žutu zgradu u kojoj je bilo i nekoliko stanova u njenom vlasništvu. 

Kako bi došao do novog a jeftinog stana Asim Kamber je preko općinske komisije koja je vršila procjenu kupio stan preko 70m2  za svega 35 000 KM. Naravno sve u skladu sa zakonom putem javne prodaje. U to vrijeme načelnik Općine bio je Sanjin Halimović.  

I pored činjenice da je i u to vrijeme imao visoko plaćene političke pozicije, te u dva mandata bio istovremeno poslanik u Skupštini USK-a i delegat u Domu naroda FBiH sa mjesečnim primanjima i preko 7 000 KM, plaćanje stana po tržišnoj cijeni nije dolazilo u obzir. O eventualnoj dodjeli tog stana nekoj šehidskoj porodici ili borcu, također, nije dolazilo u obzir. 

I danas je vrijednost stanova te kvadrature u pomenutoj zgradi oko 100 000 KM. Prostom matematikom da se izračunati da je ''narodni čovjek'', koji pjeva po sanskim zaseocima, pored ogromnih primanja oštetio sansku općinu za najmanje 65 000 KM samo pri kupovini pomenutog stana. 

Naravno, nije Kamber poznat samo po nezasićenoj pohlepi i dugogodišnjim političkim stažom nego i po pljuvanju najvećih sinova Bosne koje je Sanski Most ikada imao a što se može vidjeti na slici ispod. Naime, za Slobodnu Bosnu Asim Kamber doslovce kaže: ''Alagić mora završiti na dugogodišnjoj robiji''. Dalje, sanski Dobrica Ćosić kaže: ''Kakav je Alagić lopov, uhvatio sam ga kako iz moje šupe krade cirkular za rezanje drva''. 

Ne čude Asimove laži jer on ima potrebu lagati kao ovisnik primiti dozu. Ono što čudi je da SDA vijećnici, neprimjećeni načelnik Hasanbegović ali i drugi kadrovi SDA bez obzira na sve, slijepo slijede Asima Kambera, koji ih sve zajedno s njim vodi u propast, kako moralnu, duhovnu tako i svaku drugu propast.  

 

Last modified on Tuesday, 19 December 2017 15:25