Brodolom SDA USK-a krenuo iz Bužima a završiće na izborima u S. Mostu

Brodolom SDA USK-a krenuo iz Bužima a završiće na izborima u S. Mostu
13 Jan
2018

Kada su Šemsudin Dedić, Asim Kamber i Husein Rošić (SDA USK-a) vodili ličnu borbu unutar SDA preko saradnje sa Laburistima Fikreta Abdića vjerovali su da tim mutnim radnjama nema kraja i da je uspjeh na njihovoj strani. Dobili su podršku Fikreta Abdića i njegovih Laburista ali nisu naroda. 

Narod više ne drži nijednu stranku ''religijskom svetinjom'' jer bi ga to odvelo u nevjerovanje samog Boga, a to je karta na koju igraju gore spomenuti kadrovi krajiške SDA.  

Sva trojica zajedno u politici imaju preko 50 godina staža na visokim pozicijama, a Unsko-sanski kanton nikada u težoj situaciji nije bio. 

Ogromna korupcija u ''USK Šumama'', Zavodu za zapošljavanje, ZZO, gdje je ukupno privedeno preko 20 pojedinaca, kadrova SDA USK-a, najbolje odražava trenutno stanje  u ovoj partiji. 

Asim Kamber, sanski SDA lider bez imalo stida energično je branio kriminal u ''USK Šumama''. 

Šemsudin Dedić i Husein Rošić, također, bez imalo stida branili su saradnju sa Laburistima Fikreta Abdića, presuđenog ratnog zločinca.

Takvi potezi doveli su do rasula unutar SDA, tako da već danas imamo na sceni situaciju da u Bužimu komplet rukovodstvo zajedno sa svim vijećnicima u Općinskom vijeću napusti SDA. Upravo su ti vijećnici između ostalog Šemsudinu Dediću jasno rekli šta misle o njegovoj saradnji sa Laburistima. 

Asim Kamber će svoj brodolom u S. Mostu doživjeti na izborima u oktobru 2018. godine. Građani Sanskog Mosta su već pokazali u nekoliko navrata šta misle o ovom istrošenom i korumpiranom političaru kojeg isključivo krađa glasačkih listića održava u političkom životu. Prostor za krađu je svake godine manji i vrijeme za nove političke snage u S. Mostu dolazi.