Asim Kamber: Mehmed Alagić je lopov i mora završiti na dugogodišnjoj robiji

Asim Kamber: Mehmed Alagić je lopov i mora završiti na dugogodišnjoj robiji
21 Dec
2017

Mehmed Alagić je ušao u istoriju svoga naroda. Nije ostao u Karlovcu da bude logističar nego je došao i branio svoju BiH. Ostvario je svoj san a to je slobodan Sanski Most. Dovoljno je reći general Mehmed Alagić. 

Takvog Mehmeda, generala, a zbog niskih političkih ambicija, redovno je blatio i napadao u sedmičnim novinama ''Dani'' i ''Slobodna Bosna'', Asim Kamber, logističar koji je uspio da svoj logistički staž prebaci u borački a time dobije i 8 godina radnog, ratnog staža. O tome kakav je bio logističar ne zna se puno a ono što se zna nije za pohvaliti. 

Pitali smo bliskog saradnika rahmetli Alagića, zašto je Kamber došao u sukob sa Generalom? 

''Jednog dana je Asim Kamber došao kod Generala i tražio od njega da mu se prizna borački staž iako je on bio obični logističar'', kaže naš sagovornik. ''Mehmed je to odbio i rekao mu da sačeka da se prvo riješi status boraca'', prisjeća se. 

Međutim, to je bio dovoljan razlog da Kamber kasnije preko tada sedmičnih novina ''Dani'' i ''Slobodna Bosna'' izmišlja notorne neistine i blati rahmetli Generala na sve moguće načine. 

''Ono što najteže pada u to vrijeme jeste prozivanje Mehmeda kriminalcem i lopovom od strane Kambera. Sve što je uradio poslije rata naš Mehmed je uradio u interesu prvo boračke populacije ali i razvoja S. Mosta. Pa u njegovo vrijeme je FAMOS proizvodio minobacačke granate a u vrijeme Kambera ta je firma uništena, opljačkana i rasprodana u staro željezo. U Mehmedovo vrijeme ŠIP je radio, u Kamberovo vrijeme sve je opljačkano i sada se rasprodaju parcele na kojima su nekad bile hale vrijedne milione KM. Mehmed Alagić je realizovao projekat ''Poljoprivredne škole'', prvih stambenih zgrada u Sani'' i mnogo toga drugog, naglašava ratni i poslijeratni saradnik Mehmeda Alagića. 

Mehmed Alagić, general i prvi poslijeratni načelnik bio je veličina koja je ušla u istoriju odbrane BiH. 

Asim Kamber je lokalni političar, nikad nije bio borac ali je uzeo njihovo pravo i beneficije. Političar niskih poriva kome nije ništa sveto da dođe do svoga cilja.