Saznajemo: Program boravka premijera Fadila Novalića u Krajini 21/22.decembra

Saznajemo: Program boravka premijera Fadila Novalića u Krajini 21/22.decembra
21 Dec
2017

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić sa saradnicima dolazi krajem ovog vikenda  u dvodnevnu službenu posjetu Unsko-sanskom kantonu (USK)  tokom koje će obići  privredne  subjekte u općinama Bihać, Bosanski Petrovac i Ključ.

Zanimljivo i signifikantno, u službenom protokolu nije predviđen susret sa premijerom USK Huseinom Rošićem. Posljednjih dana, kao  što je poznato, došlo je do razmjene “medijske paljbe”  između federalnog i krajiškog premijera u vezi neiskorištenih milionskih sredstava za zapošljavanje na USK .

Kako saznaje mojusk.ba, premijer Novalić će u četvrtak 21.decembra u večernjim satima stići u Bihać  gdje će sa  predstavnicima Udruženja poslodavaca FBiH i privrednika USK imati poslovnu večeru. Sa federalnim premijerom u delegaciji su Šemsudin Dedić, federalni ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva te savjetnik premijera Hasan Ganibegović. Domaćin je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, dok delegaciju Udruženja poslodavaca  FBiH čine Adnan Smailbegović, Mladen Pandurević i Zlatan Dedić.

U petak 22.decembra u jutarnjim satima premijer Novalić će  posjetiti  Bihaćku pivovaru i obići njene pogone,a oko 10,30 sati planirana je posjeta sportskom aerodromu  “Golubić” u istoimenom naselju  kojima gazduje novi privredni subjekt JP ” Aerodrom Bihać”. Vlada FBiH  transferira sredstva sa ovog nivoa  za projektnu dokumentaciju i prve  radove na budućem aerodromu. U prijepodnevnim satima kompletna delegacija uputiće  se na prostore Nacionalnom parka (NP) “Una” gdje  će gostima domaćin biti  direktor NP-a Amarildo Mulić,a u Kulen Vakufu će biti  upriličena i posjeta Sultan Ahmedovoj džamiji i klanjana džuma namaz.

Prije dolaska u Bosanski Petrovac delegacija na čelu  sa premijerom Fadilom Novalićem  posjetiće  turističko selo Čardaklije u naselju Vrtoče,a nakon toga će u Bosanskom Petrovcu u društvu sa načelnikom općine Zlatkom Hujićem obići pogone  firme “Alma Ras”  gdje će ih dočekati direktor Kemo Memagić.

Posljednja destinacija tokom dvodnevnog boravka premijera FBiH u Krajini je općina Ključ. Prema službenom protokolu premijer Novalić će  u pratnji načelnika općine Nedžada Zukanovića obići pogone privrednog subjekta “Prevent Home” u Zgonu.